Globale dagindeling


7:15 – 9:00 uur kinderen worden gebracht bij kinderopvang Olijfje (andere breng tijden mogelijk)

Tot ongeveer 9:30  spelen de kinderen met waar ze zelf de behoefte aan hebben om mee te spelen.


9:30 tijd voor een rustmoment met fruithap.


10:00uur De kleinste telgen gaan dan even slapen en wij hebben tijd voor een knutselactiviteit, buiten spelen, puzzelen of we gaan er op uit en de kleintjes slapen in de kiddybus.


11:00 uur rustmoment met limonade en een koekje

Tot 12 uur maken we af waar we mee bezig waren of de kinderen spelen lekker met speelgoed waar ze zin in hebben en ik speel mee.


Om 12 uur gaan we dan gezamenlijk opruimen en gezamenlijk de tafel dekken.

Dan is het tijd om te eten.


Na het eten zorgen we er eerst voor dat alles is opgeruimd en schoon en dan zingen we liedjes en lezen we boekjes voor we ons klaar maken om naar bed te gaan.


Van 13.30 tot 15.30 uur slapen de meeste kindjes in bed, andere die geen slaap meer nodig hebben krijgen een rustmoment aangeboden voor een filmpje.


Tussen 15 en 16 uur komen alle kindjes uit bed en drinken we gezamenlijk limonade met iets lekkers.

Van 16- 17 uur wordt er afhankelijk van het weer gewandeld, buiten of binnen gespeeld. Wordt per dag bekeken


             

 

Tussen 17 en 18.30 uur worden de kindjes opgehaald. Voor de kinderen die tot laat blijven is het de mogelijkheid dat zij eten krijgen, dit wordt van thuis uit meegegeven. Voor een rustmoment kijken we aan het einde van de dag een filmpje


Verschoon momenten zijn er de hele dag door indien nodig maar zeker voor het aan tafel gaan, naar bed gaan en uit bed komen. Met betrekking tot de leeftijd wat betreft zindelijkheidstraining, werk ik hier natuurlijk aan mee in overleg met de ouders. Sociale vaardigheden, motorische ontwikkeling en denkvermogen zijn we door de dag heen spelenderwijs mee bezig.


Heeft een kind bij zijn ontwikkelingen extra aandacht nodig werk ik hier natuurlijk zoveel mogelijk aan mee. Samen in overleg zoeken we naar de juiste methoden om hier op de juiste manier aandacht aan te schenken.In geval van allergieën wordt rekening gehouden met de aanschaf van producten. Indien er sprake is van bijzondere allergieën wordt er aan de ouders gevraagd voeding mee te geven.


Om mee te geven in de luiertas wordt gevraagd om reserve kleding, luiers en flesvoeding. Andere voedingsmiddelen en benodigdheden worden door mij verzorgd.